keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Syksyn suunnitelmissa

Hyvää arkea


Hup hei, tämä postaus on jäänyt luonnoksiin jo alkusyksyltä, odottamaan sopivia kuvia? 
Koska kuvailu on tällä hetkellä melko minimaalista, mennään nyt lainakuvilla jotta saan tämän ehkä jo vähän ajankohdaltaan myöhässä olevan tekstin ulos...

Lomien jälkeen on syytä palata hyvään arkeen. Meilläkin  pyritään noudattamaan näitä ihan perusjuttuja, jotta tämä normaali arki sujuisi paremmin:

1. Unirytmi
Eskarilaisella on nyt joka arkiaamu varsin varhaiset herätykset (6.30-7 välillä) eikä eskarissa enää nukuta varsinaisia päiväunia; tietää n. kymmenen tunnin unitavoitetta öisin. Varhainhan illalla pitää sänkyyn mennä, mutta parempi säännölliset uniajat kuin väsymyksestä kiukutteleva lapsi. Tavoitteena siis on että tyttö on klo 20 sängyssä, siihen päälle iltasatu ja toivon mukaan nopeahko nukahtaminen. Ruutuaika saisi loppu n. puolta tuntia ennen tätä. Itse pyrin pääsemään sänkyyn saakka 22.30 mennessä, siihen sitten vielä muutaman sivu kirjaa päälle jos jaksaa. 
Kuva täältä
2. Ateriat
Arkena syödään hyvää, mutta mieluusti nopeasti valmistettavaa kotiruokaa. Muutaman kerran viikossa yritän tehdä ruuan valmiiksi jo edellisenä iltana, ja tietysti vielä parempi olisi jos sitä tekisi vaikka parin päivän satsin kerralla. Yritän lisätä aterioihimme nyt paljon kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, mahdollisimman monipuolisesti. Ideoita olen jo hakenut blogeista, netistä ja erilaisista sovelluksista. 
Kuva täältä
3. Harrastukset / liikunta
Syksyn mittaan lapsi tulee harrastamaan kaksi kertaa viikossa (45 min ja 1h) jalkapalloa ja luistelukoulua. Minulla tietenkin ajatuksena tehdä aina pieni lenkki sillä aikaa! Se tuo myös mukavaa vaihtelua lenkkimaastoihin, ettei aina tule tallusteltua samoissa maisemissa kodin lähettyvillä. Uimassa käyminen on yksi meidän lempparijuttuja, joten yritetään saada niitäkin kertoja mahtumaan enemmän kalenteriin. 
Varsinaista omaa harrastusta minulla ei tällä hetkellä olekaan, joskin olen syyskuussa menossa kokeilemaan kolmeksi kerraksi meditointia/joogaa; saapa nähdä tulisiko siitä uusi harrastus? 
Kuva täältä
4. Ajankäyttö
Ajan riittäminen on meidän perheen ikuinen ongelma. Nyt kun teen täyttä työaikaa, tuntuu että illat jäävät väistämättäkin turhan lyhyiksi. Viikonlopuille taas kasaantuu hurjasti odotuksia ja tekemistä - välillä sunnuntai-iltaisin tuntuu kuin ei mitään viikonloppulepoa olisi työviikkojen välissä ollutkaan. Yritetään siis järkevöittää ajankäyttöä tämän vuoden aikana, ensi syksynä alan toivon mukaan tekemään lyhennettyä työaikaa koulun alkamisen vuoksi, jolloin kait aikaakin jää enemmän käyttöön! 
Kuva täältä
5. Kodin siistinä pitäminen
Arkea helpottaa kummasti se, että pyrkii pitämään kodin ja ympäristön siistinä. Yritän joka ilta siistiä ainakin keittiön ja olohuoneen, niin aamulla on mukavampi herätä päivän puuhiin. Kaksikerroksinen talo takaa myös sen, että motto "vie mennessäs, tuo tullessas" on meillä hyvin käyttökelpoinen. Viikkosiivot tehdään tiettynä päivänä viikossa ja sunnuntaisin vähän kevyempi imurointi. Seuraavan päivän vaatteet laitan valmiiksi jo illalla, jotta vältytään aamun vaatepaniikilta. Yleensä kasaan eteisen kaappiin jo lapsen ulkovaatteetkin valmiiksi pinoksi, niin saadaan vähän nopeampi lähtö. Kaikki etukäteisvalmistelut takaavat rauhaisamman aamun, inhoan kiirettä aamulla!  
Kuva täältä
Edit. Nyt kun tekstiä lukee muutaman kuukauden jälkeen, muutama korjausliike olisi paikallaan. Arkiruokaan on ehditty panostaa viime aikoina melko vähän, ja se on lipsahtanut sille "keitänpä nopeasti makaronia" -linjalle. Paluu ruotuun siis tulossa! 
Tyttö harrastaa nyt enää kerran viikossa luistelua, kun jalkapallo on hetken tauolla. Katsotaan nyt jatkaako sitten tammikuussa sen parissa vai ei. Itse sen sijaan olen käynyt sunnuntai-iltaisin kokeilemassa Mindfulnessia, joka viime sunnuntaina jäi myös tauolle tammikuulle saakka. Oli mukavaa omistaa taas pitkästä aikaa oma säännöllinen harrastus, tilalle olisi syytä nyt ottaa vaikkapa ulkoilu?  ;)
Unirtymi meillä on pysynyt hyvin, samoin tuo siisteys. Aikaa tarvitaan aina lisää, nyt tosin kun pihalla ei ole juurikaan puuhasteltavaa, tuntuu että "luppoaikaakin" on vähän enemmän. Näillä eväillä on meidän syksy sujunut tänne saakka, 

Mukavia arkipäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti